(PITAJTE NAŠE EKSPERTE)
 • SRBIJA
 • SRBIJA
 • FAQs

  Mi delimo svoje znanje govoreći stvari onako kako jesu.

  Prikupili smo i odgovorili na vaša najčešća pitanja.

  Slobodno pitajte šta vas još brine.

  Koje uslove treba da obezbedim svojoj vaginaloj sredini da bih ostala zdrava?

  Tokom pojave prvog perioda do kraja poslednjeg perioda, u predelu vagine preovlađuju specifični uslovi koji obezbeđuju fiziologiju područja. Ovi uslovi su:

  1. prisustvo normalne flore sa dominantnim mikroorganizmima laktobacilima koji su prva linija odbrane područja i sprečavaju rast patogenih mikroorganizama,
  2. proizvodnju glikogena iz sluzokože vagine koji je hranljiva materija za opstanak i održavanje laktobacila,
  3. oslobađanje mlečne kiseline od strane laktobacila kao rezultat metabolizma glikogena koji troše i stvaranje kiselog okruženja, prijatnog za acidofilnu normalnu floru sa pH vrednostima vagine od 3,5 do 4,5.
  4. vlažnost vaginalne sluzokože

  Uz prisustvo ovih uslova, preovlađuje ravnoteža koja štiti žene svih uzrasta od moguće pojave infekcija ili nelagodnosti u širem području.

   

  Zašto bi trebalo svakodnevno da koristim posebno dizajnirana sredstva za čišćenje na osetljivom području? Od koje godine treba da koristim posebne proizvode?

  Osetljivo područje (spoljne genitalije) je posebno ranjiv deo ženskog tela. Sastoji se od različitih tkiva (koža, sluzokoža) sa različitim potrebama, koja se svakodnevno suočavaju sa faktorima koji imaju tendenciju da naruše ravnotežu područja (sekreti, urin, sintetički donji veš, mirisne uloške za gaćice, kupaći kostimi, hulahopke itd.). Iz ovih razloga potrebno je usvajanje i poštovanje svakodnevne nege i higijene. Čišćenje samo vodom se ne preporučuje jer se izlučevine koje mogu biti sredstvo za razvoj patogenih mikroorganizama efikasno ne uklanjaju. Istovremeno, pH vode narušava normalno kiseli pH kože i sluzokože tog područja, stvarajući osećaj suvoće, čime se pojačava pojava poremećaja. Takođe se ne preporučuje upotreba sredstava za čišćenje tela ili kose (penaste kupke, šamponi) zbog jakih sredstava za čišćenje, sapuna, boja i mirisa koje uglavnom sadrže.Specijalno dizajnirani za osetljiva područja, sredstva za čišćenje bez sapuna i jsredstva za pojačano čišćenje, poštuju fiziologiju svakog različitog tkiva bez isušivanja i promene njegovog kiselog pH. Istovremeno, odsustvo veštačkih boja i mirisa smanjuje verovatnoću iritacije i alergija. Njihove poboljšane formulacije sa sastojcima sa prirodnom antimikrobnom zaštitom poboljšavaju lokalnu zaštitu i negu područja.

  Specijalno dizajnirani proizvodi za svakodnevno čišćenje:

  • ne sme da sadrži: sapun ili jaka sredstva za čišćenje, antiseptike, veštačke boje i mirise
  • treba da ponude: nežno čišćenje uz upotrebu blagih sredstava za čišćenje, kiselog pH, sastojaka sa hipoalergenim svojstvima i prirodnim načinom delovanja koji pojačavaju prirodnu antimikrobnu zaštitu područja dok istovremeno neguju.

  Upotrebu posebno dizajniranih sredstava za čišćenje treba usvojiti od najranije dobi (čak i ubrzo nakon rođenja) odabirom pravog proizvoda za svako doba.

  Šta je vaginitis?

  Vaginitis karakteriše zapaljenje sluzokože vagine, odnosno sluznice koja prekriva unutrašnju površinu vagine.

  Koji su simptomi vaginitisa?

  Glavni simptomi vaginitisa, bez obzira na njegovu etiologiju, su prisustvo svraba (svrab), iritacije, peckanja i prekomerne sekrecije različite teksture, mirisa i boje od normalnih. Bol tokom seksualnog odnosa i mokrenja često mogu koegzistirati.

  Koji su najčešći uzroci vaginitisa?

  Najčešći uzroci vaginitisa su bakterije i gljivice i često mogu biti uzrokovane nedostatkom estrogena ili alergijama (npr. od upotrebe kondoma ili drugih intravaginalnih proizvoda). Međutim, nije neuobičajeno da dođe do upale, bez pronalaženja specifičnog uzroka. Ovi slučajevi su okarakterisani kao nespecifični vaginitis i obično se pripisuju hormonskoj neravnoteži (često tokom trudnoće).

  Kako da znam da li imam bakterijsku vaginozu?

  Bakterijski vaginitis je najčešći vaginitis. Simptomi koji najčešće preovladavaju su pruritus (svrab), iritacija, peckanje i pojava prekomernog sekreta tanke teksture, jak miris (riblji) koji se može pojačati nakon seksualnog odnosa ili menstruacije i ima sivu boju.

  Međutim, potrebna je posebna pažnja jer postoje polno prenosive bolesti uzrokovane bakterijama kao što je infekcija vaginalnom trihomonijazom.

  U svakom slučaju, ispravna i bezbedna dijagnoza i lečenje se obavlja samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih pretraga (kolposkopija, kultura vaginalnog sekreta i sl.), prakse koja se preporučuje da se pridržavate svaki put kada primetite promene u širem području.

  Kako da znam da li imam gljivični vaginitis?

  Gljivični vaginitis je drugi najčešći vaginitis. To nije polno prenosiva bolest i ne može se prenositi jer su gljivice deo normalne flore vagine, gde ostaju normalne u maliom broju. Uobičajeni uzroci njihovog prekomernog rasta koji mogu dovesti do vaginitisa su stanja koja dovode do smanjenja laktobacila u vagini i prevlasti drugih mikroorganizama u tom području (npr. nakon uzimanja antibiotika iz bilo kog razloga, upotreba neodgovarajućih i jakih antiseptičkih vaginalnih rastvora itd. .).

  Simptomi koji najčešće preovladavaju su intenzivan pruitus (svrab), iritacija, peckanje i pojava prekomernog sekreta viskozne teksture i bele boje koji se karakteriše kao leukoreja, bez prisustva karakterističnog neprijatnog mirisa.

  U svakom slučaju, ispravna i bezbedna dijagnoza i lečenje se obavlja samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih pretraga (kolposkopija, kultura vaginalnog sekreta i sl.), prakse koja se preporučuje da se pridržavate svaki put kada primetite promene u širem području.

  Kako mogu da ublažim simptome vaginitisa?

  U zavisnosti od simptoma koji vas brinu, postoje opcije proizvoda koje vam mogu doneti olakšanje. Međutim, potpuno oslobađanje od uzroka upale ne može se postići bez prethodne dijagnoze i odgovarajućeg lečenja od vašeg ginekologa.

  U slučaju bakterijske etiologije vaginitisa možete kombinovati (šema za bakterijski vaginitis)

  U slučaju gljivične etiologije vaginitisa možete kombinovati (šema za gljivični vaginitis)

  U slučaju nespecifične etiologije vaginitisa možete kombinovati (slika za atipični vaginitis)

  Kako mogu sprečiti pojavu vaginitisa?

  Pojava vaginitisa se može sprečiti ako se održava normalna flora područja sa prevlašću laktobacila, kiselom sredinom vagine (pH 3,5-4,5) u prisustvu mlečne kiseline i potrebnom vlagom za tkiva. Obezbeđivanje ovih faktora sprečava razvoj infekcija. U slučaju da je njihovo prisustvo poremećeno, odgovarajuće opcije proizvoda kao što su probiotici, vaginalni pH regulatori i hidratantni proizvodi mogu pomoći u njihovom obnavljanju i održavanju i sprečavanju infekcija.

  PREVENCIJA VAGINITISA POSLE MENSTRUACIJE

  Saveti:

  • Možete početi sa dnevnim unosom oralnih probiotika kroz posebne suplemente sa laktobacilima kako biste lako i prirodno ojačali floru vagine
  • Možete koristiti svakodnevne specijalne tečnosti za čišćenje osetljivih područja sa poboljšanim sastavom za zaštitu od mikroorganizama.

  Često dobijem vaginitis ubrzo nakon menstruacije. Zašto mi se ovo dešava? Šta mogu da uradim?

  Prelazak u reproduktivno doba obeležen je periodičnom pojavom krvarenja koje traje nekoliko dana i obično se javlja svakih 24 do 28 dana. Prisustvo krvi u vaginalnom području - iako je normalno - može dovesti do manjih poremećaja u vaginalnom okruženju koji utiču na pH vagine i prisustvo laktobacila jer krv ima neutralan pH. Ovaj efekat, u kombinaciji sa činjenicom da je krv odličan hranljivi medijum za gljivice koje su normalno prisutne u vagini, često dovodi do nemogućnosti tela da kontroliše prekomerni rast gljivica koje na kraju izazivaju upalu u tom području.

  Poboljšanje normalnog mehanizma uklanjanja ostataka krvarenja i trenutno vraćanje pH vagine na normalne kisele vrednosti mogu smanjiti pojavu vaginitisa nakon završetka menstruacije.

  Indikativno možete kombinovati (šema za prevenciju vaginitisa i poboljšanje prirodne ravnoteže nakon menstruacije)

  Saveti:

  • Radije koristite uloške za gaćice sa pamučnom navlakom koju redovno menjate u odnosu na tampone
  • Možete koristiti svakodnevne specijalne tečnosti za čišćenje osetljivih područja sa poboljšanim sastavom za zaštitu od mikroorganizama.
  • Možete početi sa dnevnim unosom oralnih probiotika kroz posebne suplemente sa laktobacilima kako biste lako i prirodno ojačali floru vagine

  Često dobijam recidiv vaginitisa zbog gljivica. Zašto mi se ovo dešava? Šta mogu da uradim?

  Gljivice, iako prirodni kolonisti vagine, vrlo često dovode do infekcija i postoje specifični razlozi koji smanjuju verovatnoću uspešnog smanjenja i oslobađanja od manifestacija vaginitisa. Kao rezultat toga, ponavljanje simptoma gljivičnog vaginitisa se često beleži vrlo brzo od prethodne epizode, što se karakteriše kao recidiv. Glavni razlozi su razvoj rezistencije na uobičajene lekove, nepotpuna dijagnoza, samodijagnoza, nepoštovanje režima lečenja itd.

  U svakom slučaju, ispravna i bezbedna dijagnoza i lečenje se sprovodi samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih testova (kolposkopija, kultura vaginalnog sekreta, identifikacija odgovornih sojeva, izbor efikasnih lekova svaki put itd.), prakse koja preporučuje se da pratite svaki put kada primetite promene u širem području.

  Skrupulozno pridržavanje režima lečenja i usvajanje taktika koje direktno poboljšavaju lokalnu ravnotežu i odbranu područja su sredstva za uspešno smanjenje recidiva.

  Indikativno možete kombinovati (šema za prevenciju vaginitisa i poboljšanje prirodne ravnoteže)

   

  Saveti:

  • izaberite pamučno donje rublje i ograničite upotrebu uskog sintetičkog donjeg veša
  • izbegavajte svakodnevnu upotrebu uložaka za gaćice
  • odmah promenite kupaći kostim i ne sedite direktno na pesak na plaži
  • generalno izbegavajte usku odeću i sve što može značajno povećati vlažnost i temperaturu prostora
  • svakodnevno koristite specijalne tečnosti za čišćenje osetljivog područja sa poboljšanim sastavom za zaštitu od gljivica.

  Kada mogu da isperem vaginu?

  Ispiranje i čišćenje vaginalne sluzokože irigatorima se može obaviti kad god treba da se oslobodite dosadnih sekreta i mirisa, da biste ublažili simptome kao što su svrab i peckanje ili želite da pojačate osećaj komfora i osveženja.

  Zašto je vaginalno ispiranje korisno? Zašto izbegavati domaća rešenja? Zašto izbegavati antiseptičke rastvore za vaginalno ispiranje?

  Primena vaginalnih ispiranja je korisna (kada su ispunjeni uslovi korišćenja) jer poboljšavaju i ubrzavaju sposobnost vagine da se sama očisti, oslobađajući je od ostataka krvarenja, normalnog ili abnormalnog sekreta, a istovremeno ublažavaju neprijatnosti kao što su svrab ili iritacija, peckanje.
  Kada njihova primena prethodi primeni drugih intravaginalnih preparata, oni maksimiziraju efikasnost svog delovanja, značajno doprinoseći uspešnom terapijskom lečenju patoloških stanja.
  Intravaginalnu primenu domaćih rastvora najbolje je izbegavati uglavnom zbog nestabilnog sadržaja njihovog sastava, kao i zbog uobičajenih nespecifičnih irigatora koja pogoduju povredama, prenošenju patogenih mikroorganizama u grlić materice i matericu i mogućnost ponovnog nastajanja. infekcija.
  Slično tome, kada ne postoji specifična etiologija, treba izbegavati jake antiseptike, koji negativno utiču na normalnu floru i integritet sluzokože vagine.

  Koliko često mogu da ispiram vaginu?

  Učestalost ispiranja vagine zavisi od razloga za njihovu upotrebu.
  U normalnim uslovima kada je primena vaginalnog ispiranja usmerena na održavanje higijene i udobnosti područja, ponavljanje aplikacije se preporučuje ne češće od svaka 3 dana.
  Kada postoje posebni razlozi npr. otklanjanje krvarenja, leukoreje ili ublažavanje iritacije, nanošenje se može ponavljati jednom dnevno 2 do 3 dana uzastopno ili u zavisnosti od preporuke lekara.

  Zašto ne bi trebalo da koristim isti irigator više od jednom?

  Vaginalna ispiranja treba da se obavljaju u uslovima maksimalne higijene kako se ne bi povećala verovatnoća vaginalnog disbalansa, što može dovesti do ozbiljnih infekcija. Naročito u slučajevima kada se vaginalno ispiranje vrši radi ublažavanja simptoma vaginitisa, ponovljena upotreba istog uređaja može dovesti do ponovne infekcije usled kontaminacije uređaja ili rastvora.

  U kojim slučajevima se vaginalno ispiranje ne preporučuje?

  Vaginalno ispiranje se ne preporučuje u slučajevima pre počinjanja seksualnih odnosa (nevinost) ili tokom trudnoće. Izuzetak su slučajevi kada postoji preporuka ginekologa.

  Šta su probiotici?

  Probiotici su živi mikroorganizmi koji ne izazivaju bolesti u ljudskom organizmu i na mnogo načina doprinose njegovom zdravlju, npr. inhibiraju rast drugih patogenih mikroorganizama, doprinose varenju hrane itd.

  Zašto se smatraju neophodnim posebno u slučajevima vaginalnih ili drugih infekcija?

  Normalno, u većini šupljina ljudskog tela, kao i u koži, postoji flora, odnosno mikroorganizmi koji su godinama uspevali da harmonično koegzistiraju sa ljudima i da sa njima razviju uzajamno recipročan odnos (mikroorganizmi nalaze pogodno tlo za preživljavanje i istovremeno ojačavaju prvu liniju odbrane ljudskog tela). U slučaju da dođe do poremećaja normalne flore npr. od uzimanja antibiotika onda je lako dati mogućnost patogenim mikroorganizmima da rastu i izazovu infekcije. Najneposrednije obnavljanje normalne flore uz upotrebu probiotičkih preparata doprinosi efikasnom smanjenju patogenih mikroorganizama i inhibiciji rasta novih.

  Zašto da preferiram specijalno dizajnirane probiotike za vaginalnu floru?

  Normalna flora koja može da kolonizuje različite telesne šupljine i značajno varira od tačke do tačke, u zavisnosti od starosti osobe, njenih navika u ishrani, načina života itd. I značajna je za održavanje ravnoteže područja. Ova vrsta bakterija treba da dominira svaki put, posebno u reproduktivnom dobu žene, kako bi održala kiselu sredinu u okruženju. Ako je populacija laktobacila poremećena, povećava se mogućnost patoloških stanja. Probiotički preparati koji efikasno deluju na oživljavanje i obnavljanje vaginalne flore su oni koji sadrže veliku količinu laktobacila - vrste bakterija koje normalno preovlađuju u vagini i formiraju željenu kiselu sredinu i pH vaginalne sredine.

  Zašto treba da preferiram probiotičke sojeve u obliku spora?

  Postoje bakterijski sojevi koji se koriste kao probiotici koji po svojoj prirodi imaju dva oblika u zavisnosti od preovlađujućih uslova:

  - oblik spora, otporan oblik koji čuva mikroorganizam kada uslovi životne sredine ugroze njegovu održivost,

  -germinativni oblik, koji omogućava mikroorganizmu da raste i razmnožava se kada su uslovi povoljni.

  Izbor probiotičkih preparata koje nude njihovi sojevi bakterija u obliku spora obezbeđuje da mikroorganizam stigne živ do željenog ciljnog tkiva uprkos svim procesima kojima je prošao tokom faze proizvodnje, pakovanja, skladištenja i transporta. Time se postiže maksimalna efikasnost njihove upotrebe.

  Zašto postoje male razlike u boji između Eva Intima Biolact vagitorija?

  Kako Eva Intima Biolact vagitorije sadrže populacije živih laktobacila u obliku spora, može doći do blagih promena u boji vagitorija (od beličaste do svetlo sivo-bež), što se smatra normalnim jer zavisi od materijala koji se koristio za rast kultura ovih bakterija.

  Koliko često mogu koristiti vaginalne probiotike?

  Primena vagitorija je korisna onoliko često koliko odlučite da to radite bez ikakvih ograničenja u učestalosti upotrebe. Međutim, kada je u pitanju obnavljanje flore nakon infekcija, potrebno je najmanje 8 dana da se jaka i potpuna populacija laktobacila ponovo formira u tom području.

  Zašto je važno imati adekvatne količine mlečne kiseline u vaginu u bilo kom uzrastu?

  Mlečna kiselina je faktor koji oblikuje kiselu sredinu u vagini.

  Tokom reproduktivnog doba oslobađaju ga bakterije mlečne kiseline normalne vaginalne flore nakon metabolizma glikogena koji koriste kao hranu. Kisela vaginalna sredina je prijatna i pojačava delovanje laktobacila dok istovremeno ograničava rast drugih patogenih mikroorganizama.

  Međutim, nakon reproduktivnog doba, kao što je tokom menopauze, održavanje kiselih uslova u vagini može biti sredstvo za prevenciju infekcija. U ovoj fazi života žena, vaginalni pH regulatori koji obezbeđuju gotovu mlečnu kiselinu i direktno formiraju potrebnu kiselost u vagini mogu momentalno pomoći.

  Područje moje vagine pokazuje intenzivan svrab, iritaciju i peckanje. šta to može biti?

  Svrab, iritacija i osećaj peckanje su kliničke manifestacije koje se mogu uočiti u uslovima različite etiologije u vaginalnom području. Obično se primećuju u slučajevima infekcija različite etiologije koje tamo koegzistiraju sa pojačanim vaginalnim sekretom sa ili bez mirisa. Prisustvo ovih simptoma bez prisustva hipersekrecije može biti posledica pojave suvoće vagine.

  U svakom slučaju, ispravna i bezbedna dijagnoza i lečenje se obavlja samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih pretraga (kolposkopija, kultura vaginalnog brisa i sl.), prakse koju se preporučuje da se pridržavate svaki put kada primetite promene na širem oblasti.

  Imam intenzivan svrab, iritaciju i peckanje na spoljnom delu genitalija. šta bi to moglo biti? Kako mogu da ovo olakšam?

  Spoljašnje genitalije su najizloženije područje našeg genitalnog sistema.

  Mnogo je faktora u našem svakodnevnom životu koji mogu poremetiti ravnotežu područja koje može biti abnormalno, kao što su upotreba neodgovarajućih tečnosti za čišćenje, sintetičko donje rublje, mirisne uloške za gaćice, kupaći kostimi, jako znojenje, povišena temperatura. Pored toga, pojavu ovih simptoma kao rezultat infekcija kao što je prekomerni rast gljivica ne treba smatrati malo verovatnim.

  U svakom slučaju, tačna i bezbedna dijagnoza i lečenje se obavlja samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih pretraga, prakse koju se preporučuje da se pridržavate svaki put kada primetite promene u širem području.

  Ublažavanje ovih simptoma bez obzira na uzrok njihovog pojavljivanja može se postići kroz Eva Intima Medival, kremu protiv svraba prirodnog dejstva posebno dizajniranu za olakšanje iritacije spoljašnjih genitalija. Dijagnostikovanje i lečenje uzroka ovih simptoma je ključno za definitivno olakšanje ovih simptoma.

  Šta je suvoća vagine i vaginalna atrofija? Koji su najčešći uzroci suvoće vagine i vaginalne atrofije?

  Suvoća vagine je posledica nedostatka potrebne vlage u sluzokoži vagine. Najčešći uzroci pojave su smanjenje estrogena usled starosti, dojenje, upotreba tečnosti za čišćenje koje sadrže jaka sredstva za čišćenje ili antiseptike, pušenje, dijabetes itd. Simptomi suvoće vagine su svrab, peckanje, iritacija bez prisustva hipersekrecije i pojava poteškoća i bolova tokom seksualnog odnosa.
  Atrofija vagine je posledica i nastavak suvoće vagine. Intenzitet simptoma je veći dok je površina vaginalnog epitela toliko krhka da se vrlo lako povređuje i dolazi do krvarenja.

  Kako da ublažim simptome suvoće vagine i atrofije vagine bez upotrebe hormona?

  Oslobađanje od simptoma vaginalne suvoće ili atrofije, kao i usporavanje njihovog napredovanja, ako je uzrok starenje, može se postići upotrebom proizvoda koji obezbeđuju lokalno visok nivo vlage. Najpopularniji i veoma efikasan faktor koji prirodnim putem postiže visok nivo vlage i doprinosi regeneraciji i poboljšanju sposobnosti zarastanja tkiva je hijaluronska kiselina koja inače postoji u našem telu. Kao hidrofilna supstanca zadržava veliku količinu vode stvarajući film na površini vaginalne sluzokože. Na taj način dugo vremena oslobađa od manifestacija suvoće, a istovremeno deluje i kao katalizator za popravku i regeneraciju tkiva.

  Koliko dugo mogu da koristim proizvode za bezbedno ublažavanje simptoma suvoće vagine ili vaginalne atrofije?

  Proizvodi koji osluškuju svoje delovanje kroz upotrebu sastojaka koji nemaju hormonsko ili farmakološko dejstvo mogu se koristiti koliko god je moguće i po želji, bez prekida ili brige za njihovu bezbednost.
  „Ključni“ faktor za maksimalnu efikasnost i zadovoljstvo upotrebom proizvoda ove kategorije je doslednost u redovnoj primeni prema uputstvima za upotrebu svakog proizvoda.

  Nedovoljno vaginalno podmazivanje i bol tokom odnosa. Na šta treba da gledam kada biram intimni lubrikant?

  Nedovoljno podmazivanje i bol tokom seksualnog odnosa su stanja koja se mogu primetiti i kod mladih i kod starijih žena. Uzroci mogu biti različite prirode i obično su povezani sa kontaktnim stresom ili prisustvom suvoće vagine. Korišćenje lubrikanata značajno smanjuje problem. Međutim, važno je koristiti lubrikante koji su što sličniji sastavu normalnog vaginalnog sekreta kako se ne bi narušila prirodna ravnoteža područja. Iz tog razloga njihov sastav treba da bude baziran na vodi a ne na naftnim derivatima kao što su vazelin i parafinsko ulje, da ne sadrže veštačke boje i mirise kao ni konzervanse.

  Talasi vrućine (valunzi). Šta su i kako da ih smanjim na nehormonski, prirodan način?

  Valunzi su iznenadni osećaj porasta telesne temperature koji je uglavnom povezan sa menopauzom i uglavnom pogađa žene.
  Tokom menopauze, valunzi su obično intenzivniji na licu, vratu i grudima i mogu izazvati crvenilo kože. Može biti praćeno ubrzanim otkucajima srca i intenzivnim znojenjem praćeno osećajem hladnoće. Njihova učestalost varira od osobe do osobe, ali uglavnom traje nekoliko minuta i javlja se uglavnom noću. Tačan uzrok ostaje nejasan, ali se veruje da je rezultat hormonalnih promena u karakteristikama menopauze i povećane osetljivosti sistema kontrole telesne temperature, koji postaje osetljiviji na male promene.
  Međutim, i kod žena i kod muškaraca, problem može biti povezan i sa stvarnim bolestima, kao što su hipertireoza, rak prostate ili bolesti povezane sa hipotalamusom ili hipofizom. Valunzi takođe mogu biti uzrokovani tretmanima raka.
  Smanjenje naleta vrućine kao i noćnog znojenja može se postići upotrebom dijetetskih suplemenata na bazi sastojaka biljnog porekla koji sadrže fitoestrogene. Fitoestrogeni oponašaju dobro dejstvo estrogena efikasno i bezbedno bez ikakvih neželjenih efekata jer nemaju estrogenski efekat.
  Može se koristiti bez prekida koliko god želite.
  U svakom slučaju, tačna i bezbedna dijagnoza i lečenje se sprovodi samo preko ginekologa nakon niza dijagnostičkih testova, prakse koju se preporučuje da se pridržavate kad god se nešto u vašem telu tiče.

  Zašto koristiti poseban deterdžent za pranje donjeg veša?

  Osetljivo područje spoljašnjih genitalija svakodnevno se suočava sa mnogim faktorima koji mogu poremetiti njegovu ravnotežu. Jedan od takvih faktora su veštački mirisi koji se nalaze i u tečnostima za čišćenje osetljivog područja i u deterdžentima kojima peremo donji veš i mogu delovati jednako otežavajuće kada koristite donji veš. Da bi se izbegle moguće iritacije usled deterdženata, za žensko donje rublje napravljeni su specijalni deterdženti sa hipoalergenim mirisom, koji se lakše ispiraju i ne ostavljaju ostatke koji mogu izazvati iritaciju i alergije u tom području.

  Kako mogu da smanjim urastanje dlaka i pojavu folikulitisa nakon bilo koje metode depilacije?

  Redovni piling je praksa koja smanjuje pojavu dlačica nakon bilo koje metode uklanjanja dlaka. Jednostavna i praktična opcija je da koristite Eva Intima Bikini Ingrow na mestima gde su dlačice obično zarobljene.

  Konstipacija (zatvor). Kako mogu odmah i bezbedno da dobijem olakšanje? Postoji li rizik od tolerancije? Da li se tokom upotrebe primećuje šumenje? Ako imam hemoroide ili strije, kako da ga koristim?

  Konstipacija pogađa veliki deo ženske populacije. Najbrže rezultate u smislu olakšanja postižu proizvodi za lokalnu primenu kao što su klistiranje i čepići.

  Eva Intima Lax može da vam pomogne za samo 10 minuta od prve primene, smanjujući na minimum osećaj bola i iritacije koji mogu postojati usled nepotpune evakuacije stolice. Njegovo dejstvo je postignuto zahvaljujući nežnom šumećem efektu koje izaziva, koje iako se ne oseća tokom upotrebe, odmah olakšava kretanje fecesa, dok ekstrakt kamilice koji sadrži može umiriti obolelo mesto i smanjiti napetost. Mogu ga koristiti sve žene u bilo kojoj fazi svog života i bez brige o toleranciji upotrebe. U slučaju poteškoća tokom nanošenja iz bilo kog razloga, vlaženje maslinovim uljem ili vodom može olakšati upotrebu.