(PITAJTE NAŠE EKSPERTE)
 • SRBIJA
 • SRBIJA
 • Sve žene su u nekom momentu osetile manje, a nekada više svrab, peckanje i iritaciju u vagini, bez istovremenog uočavanja hipersekreta koje bi navelo na pomisao o lokalnoj infekciji, dok se polni odnos u tom trenutku pokazao kao bolan i neprijatan. Razlog je suvoća vagine.

  Promene u ženskim hormonima, estrogenu, glavni su uzrok suvoće vagine u svim godinama i periodima života svake žene. Trudnoća, dojenje, menopauza, uzimanje određenih lekova, zračenje, neke bolesti, ali i intenzivne fizičke vežbe i svakodnevni stres vrlo često dovode do pojave suvoće vagine usled promene nivoa estrogena koju izazivaju.

  Svaka žena će u nekom trenutku svog života osetiti vaginalnu suvoću, ali bez obzira na razlog koji je doveo do toga, neprijatnost koja ga prati dovodi do smanjenja udobnosti i samopouzdanja žene, kao i do uskraćivanja zadovoljstva, nekih njenih zadovoljstava, završivši sa padom kvaliteta života.

  Čini se da je odabir proizvoda koji deluju bez upotrebe hormona i lekova a koji vlaže vaginalnu sluzokožu i ublažavaju simptome suvoće najsigurniji izbor za žene svih uzrasta.

  Ove informacije su namenjene opštem informisanju i informisanju javnosti i ni na koji način ne mogu zameniti savet lekara ili drugog nadležnog zdravstvenog radnika.